De rol van landbouwbiotechnologie bij de productie van duurzaam voedsel

Lezing door Prof. Louise O. Fresco

Da Vinci-lezing 8 juni 2016

De wereld staat voor een globale crisis op vlak van water, klimaat en voedsel. Louise Fresco is expert binnen het domein van de duurzame landbouw. Vanuit haar expertise wil ze een antwoord bieden op de vraag: hoe kunnen we 9 biljoen mensen van voedsel voorzien tegen 2030?

Op 8 juni vertelt Louise Fresco over de rol van biotechnologie in de duurzame landbouw en voedselketen. Namens de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten bent u van harte uitgenodigd om te komen luisteren en deel te nemen aan de discussie achteraf.

Deelnemen is gratis maar gelieve u te registreren via het Inschrijvingsformulier

Louise Fresco

Prof. dr. ir. Louise O. Fresco, landbouw- en voedseldeskundige, is voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR. Van 2006 tot juli 2014 was zij als universiteitshoogleraar verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was zij Assistant Director-General van de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties in Rome o.a. verantwoordelijk voor voedselvoorziening.

Prof Fresco wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke vrouwen in Nederland, mede doordat ze een voortreffelijke wetenschapscommunicator is. Ze lag aan de basis van een zesdelige televisiedocumentaire 'Fresco's Paradijs' en ze schrijft een tweewekelijkse column in het NCR Handelsblad.

Op 8 juni 2016 wordt ze officieel geïnaugureerd als buitenlands lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten, Klasse Natuurwetenschappen.

Programma

17:00 Onthaal

17:30 Inleiding door Mark Eyskens

17:40 Da Vinci-lezing door Louise Fresco

De rol van landbouwbiotechnologie bij de productie van duurzaam voedsel

18:30 Discussie, slot en receptie

Inschrijven