mrt
16
2020

Jan Delcour lid Raad van Bestuur FWO

Op voordracht van de raad van bestuur van de KU Leuven heeft de Vlaamse Regering Jan Delcour, lid van de Klasse Technische Wetenschappen, benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen. 

mrt
2
2020

Luc Van Hove: Wereldcreatie Symphonic Music I

Het nieuwe Opus van Luc Van Hove, lid van de Klasse Kunsten, komt binnenkort tot leven. Op vrijdag 29 mei vindt de wereldcreatie van Symphonic Music I plaats, uitgevoerd door het Antwerp Symphonic Orchestra en violist Benjamin Beilman, o.l.v. Elim Chan.

 

feb
27
2020

Michel Buylen 'The right Confusion'

In galerie De Zwarte Panter (Antwerpen) vindt van 15 maart tot en met 26 april 2020 de tentoonstelling "The right Confusion" plaats van Michel Buylen, lid van de Klasse Kunsten.

De vernissage vindt plaats op zaterdag 14 maart .

Afbeelding: Michel Buylen, 'Le Père de l'Homme' 30 x 30 cm. Acrylics and luminance on panel.

 ...

feb
25
2020

Tentoonstelling HI HA HAPPENING! - Hugo Heyrman, Panamarenko

Nog tot 29 maart vindt de tentoonstelling "Hi Ha Happening" plaats in Antiquariaat Rossaert, met werk van onder meer Dr. Hugo Heyrman en Panamarenko.

Happening News (Antwerpen, 1965-1966; zes nummers) ontstond uit de samenwerking van een kleine groep kunstenaars die de kleinburgerlijke sfeer van een zogenaamde kosmopolitische stad opschrikte. Panamarenko en Hugo Heyrman hadden elkaar ontmoet aan de lokale academie voor...

feb
25
2020

Expo Ronny Delrue 'Archive of Thoughts'

Van 7 maart 2020 tot en met 15 april 2020 vindt de tentoonstelling "Archive of Thoughts" van Ronny Delrue, lid Klasse Kunsten, plaats in de gallerij MLF | Marie-Laure Fleish. 

"This show will present only works on paper, which are at the heart of the artist’s practice and are the departure point for all new ideas. With each...

feb
24
2020

Eredoctoraat voor Koenraad Tinel

De Université libre de Bruxelles en de Vrije Universiteit Brussel overhandigen een eredoctoraat aan Koenraad Tinel,  Belgische beeldhouwer en tekenaar en erelid van de Klasse Kunsten. 

De plechtige  uitreiking van dit eredoctoraat vindt plaats op woensdag 18 maart om 19u30 in De Munt in Brussel. De uitreiking van de eredoctoraten staat dit jaar in het teken van 50 jaar...

feb
24
2020

Un long voyage - André Goezu

In de Bibliothèque Polonaise de Paris vindt van 12 maart tot 11 april 2020 een tentoonstelling plaats van André Goezu, buitenlands lid van de Klasse Kunsten.

De tentoonstelling is getiteld "Un long voyage. Peintures. Estampes. Bibliophilie." De vernissage vindt plaats op 11 maart 2020 in aanwezigheid van de kunstenaar. 

 

Foto: André Goezu, Cerisier, 2007....

jan
30
2020

Feestjaar voor Dirk Brossé

 

Voor Dirk Brossé, lid van de Klasse Kunsten, wordt 2020 een feestelijk jubileumjaar. De dirigent en componist wordt 60 op 18 februari en viert tegelijk zijn 40-jarige carrière met tal van concerten en evenementen. Het is een moment om terug én vooruit te blikken. 

 

Foto: Ugo Ponte © o.n.l.

 ...

jan
27
2020

Bijzondere leerstoel "Grondslagen van de Dialogical Self Theory".

De Radboud Universiteit te Nijmegen zal een bijzondere leerstoel vestigen, "Grondslagen van de Dialogical Self Theory", op initiatief van de International Society for Dialogical Science (ISDS) waarvan Hubert Hermans (buitenlands lid Klasse Menswetenschappen) Honorary President is. 

De leerstoel zal gelokaliseerd worden in de Faculteit Filosofie, Theologie, en Religiewetenschappen van deze universiteit en toegevoegd worden aan de leerstoel "Fundamentele filosofie". ...

jan
24
2020

Expo Ronny Delrue ‘Protected trees’

Van 8 februari tot 14 maart 2020 vindt de expo "Proteced Trees" plaats van Ronny Delrue, lid Klasse Kunsten, in de Galerie Jacques Cerami. De vernissage vindt plaats op 7 februari om 19.00 u. 

In 2018 nam Ronny glazen stolpen als uitgangspunt. De glazen stolp is gekend als houder voor beelden van heiligen. In handen van Ronny...