feb
12
2021

Internationale prijs Glycobiologie voor Els Van Damme

Els Van Damme, lid van de Klasse Natuurwetenschappen, ontving een prijs van de International Glycoconjugate Organization (IGO) voor haar jarenlange onderzoek naar glycobiologie bij planten en de toepassingen van plantaardige lectines voor biomedisch onderzoek.

Proficiat!

 

feb
9
2021

Revelations - Nieuwe cd Wim Hendrickx

11 februari vindt de release plaats van de nieuwe cd van Wim Hendrickx, lid van de Klasse Kunsten:

Een ontmoeting tussen oud en nieuw, tussen Oost en West, tussen verzet en aanvaarding, tussen liefde en lijden. Met REVELATIONS componeerde Wim Henderickx tijdloze en meeslepende muziek voor het gelijknamig muziektheaterwerk van regisseur Wouter Van Looy. Hij baseerde zich op de visioenen van de...

feb
5
2021

Elisabeth Monard benoemd in CAETS Board of Directors

Elisabeth Monard, KVAB-voorzitter en lid van de Klasse Technische Wetenschappen, werd benoemd in de Board of Directors van CAETS voor de periode 2021-2022. CAETS (International Council of Academies of Engineering and Technological Sciences) verenigt sinds 1985 nationale academies voor ingenieurswetenschappen en technologische wetenschappen en zet zich in voor beleidsadvies en maatschappelijk debat rond technische en technologische kwesties. 

Proficiat!...

feb
3
2021

Willy Van Overschée benoemd in ASEM Board

Willy Van Overschée, lid van de Klasse Technische Wetenschappen, werd benoemd in de Board van ASEM voor Internationale expansie. ASEM (American Society for Engineering Management) is een US-based organisatie voor ervaringsuitwisseling en promotie van ingenieurs in leidinggevende posities. Proficiat!

jan
26
2021

Expo Vera Vermeersch: 'Patronen van het landschap'

Vera Vermeersch (lid Klasse Kunsten) toont in De Queeste Art handgetufte tapijten die geïnspireerd zijn op Piemontese landschappen. Ze is een meester in het poëtisch vertalen van het landschap naar kleurrijke, abstraherende patronen. Het ritmische en muzikale overheerst. Haar oeuvre is een ideale samensmelting van ambacht en kunst. In andere werken zien we dan weer verwijzingen naar Marokkaanse architectuur of de...

jan
7
2021

Dirk Inzé benoemd tot lid van de Wetenschappelijke Raad van ERC

De Europese Commissie heeft vijf nieuwe leden benoemd in het bestuursorgaan van de European Research Council (ERC). Deze Wetenschappelijke Raad bestaat uit Europa’s topwetenschappers en speelt een belangrijke rol bij het bepalen van onze wetenschappelijke toekomst. Eén van de nieuwe leden is Dirk Inzé, lid van de Klasse Natuurwetenschappen. Van harte proficiat!

 ...

jan
5
2021

Guy Marin verkozen als buitenlands lid van de CEA

Guy Marin, lid van de Klasse Technische Wetenschappen, werd verkozen als buitenlands lid van de "Conseil scientifique du Commissariat à l'énergie atomique et aux énergies alternatives", beter bekend als CEA.

Hij werd verkozen omwille van zijn technische en wetenschappelijke expertise. Het lidmaatschap loopt van 15/01/2021 tot 15/01/2025. Van harte proficiat!...

jan
5
2021

Expo Paul Van Gysegem: 'Landmarks

Paul Van Gysegem, lid van de Klasse Kunsten, kan terugblikken op een prachtig palmares en een gevarieerd oeuvre over decennia heen. Naast beeldend kunstenaar is hij daarenboven gedreven muzikant. Hij zal in Antwerpen vertegenwoordigd worden met een selectie van schilderijen, tekeningen en sculpturen vanaf 1959 tot heden en zal tevens live improviseren op zijn vertrouwde contrabas. 

Meer lezen...

dec
18
2020

Teams achter Van Eyck-tentoonstelling winnen Cultuurprijs Stad Gent 2020

De Stad Gent looft jaarlijks de Cultuurprijs uit aan een persoon, organisatie of instelling die uitblinkt in de cultuursector. Dit jaar delen drie teams de prijs. Samen maakten ze de tentoonstelling 'Van Eyck, een optische revolutie' mogelijk.

De keuze van de jury viel dit jaar op de teams van kunsthistoricus Maximiliaan Martens - lid van de Klasse Kunsten,...

nov
25
2020

Onderzoeksgroep Jan Delcour in Nature Food

Van de onderzoeksgroep onder leiding van Jan Delcour, lid Klasse Technische Wetenschappen, verscheen in Nature Food zopas een artikel over hun onderzoek dat resulteerde uit een industriële samenwerking met Kellogg/Pringles.

Nature Food is een maandelijks online tijdschrift van de groep Nature Research dat origineel, disciplineoverschrijdend onderzoek in de exacte, toegepaste en sociale wetenschappen rond het thema voedsel publiceert. 

Artikel Nature Food | Meer over de samenwerking in Leuven...